Çıtır Bakla Tarifi

Kimisi hiç sevmez kimisi bayılır, fakir ülkelerde temel protein kaynağı olan bakla, zengin bitkisel protein ve karbonhidrat içerir. Ayrıca demir ve kalsiyum mineralleri açısından çok zengin olan baklada A, C, B ve B2 vitaminleri de bulunur. Ülkemizde bakla tarımı daha çok kışın yapılır ve bahar aylarında taze haliyle tüketilir.  

Ege, Akdeniz ve Marmara bölgeleri bakla tarımı için oldukça elverişlidir. Bakla, tarımsal sürdürülebilirlik açısından da önemli bir bitkidir. Toprağın azot seviyesini artırarak diğer bitkilerin yetişmesine katkıda bulunur. Ayrıca, baklanın tarımı, toprak erozyonunu önlemekte ve biyoçeşitliliği artırmaktadır. Bakla, sağlıklı beslenmenin bir parçası olarak da önerilen bir gıda maddesidir ve diyetlerde sıkça yer almaktadır.



Gelelim tarifimize, bu tarif bakla sevmeyenlerin bile favorisi olacak. Yapılışı zahmetsiz ve az malzemeli bu tarif aynı zamanda bütçe dostu.

Malzemeler:

1 su bardağı haşlanmış ve ayıklanmış taze bakla

4 yemek kaşığı Zeytinseli erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı

1 yemek kaşığı doğal fermente elma sirkesi

1 yemek kaşığı mısır unu

1 yemek kaşığı pirinç unu

4 yemek kaşığı süzme yoğurt

2 adet ince kıyılmış yeşil soğan

Bir tutam ince kıyılmış dereotu

Tuz & Karabiber & Şeker

Tarif:

Düdüklüde 10 dakika baklalarımızı pişirelim ardından suyunu süzüp, pirinç unu, mısır unu, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile bi’ fırın kağıdına alarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.

Dereotu ve yeşil soğanları incecik kıyıp; çok azını kenara ayırıyoruz. Yoğurt, sirke, şeker, dereotu ve yeşil soğan, 1 yemek kaşığı zeytinyağıile homojen bir sos hazırlıyoruz.

Tabağın en altına yoğurt sos, üstüne çıtır baklalar, en üste ise yeşil soğan ve dereotlarını serpiştiriyoruz.

Afiyet olsun.

Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.