top of page

Kırma zeytin nasıl yapılır?

Zeytin, Akdeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle kahvaltı sofralarının olmazsa olmazları arasında yer alır. Kırma zeytin ise bu lezzetin en özel halidir. Evinizde kırma zeytin yapmak aslında düşündüğünüzden daha kolay. Siz de ev yapımı zeytinin tadını deneyimlemek istiyorsanız, işte evde kırma zeytin yapmanın adımları:


Malzemeler:

Taze yeşil zeytin

Zeytin kırma aparatı

Kavanoz ve ya pet şişe

Limon tuzu

Kaya tuzu

Toz şeker ( isteğe bağlı)

Sıvı yağ

Kumaş peçete

İçme suyu


Hazırlık:

Zeytinleri kırmadan önce bir karıştırma kabının yarısını su doldurun ve ve bir tatlı kaşığı limon tuzu ekleyip eriyene kadar karıştırın ardından kenara alın.

Yeşil zeytinler öncelikle temiz suyla yıkanmalıdır. Zeytinlerin içerisindeki yaprak dal vs. kalıntılar, ezilmiş ve ya çürümüş olanlar var ise ayıklayın.


Yapılışı:


Taş, çekiç, bardak ve ya piyasada kolayca bulabileceğiniz zeytin kırma aparatları ile zeytinleri tek tek kırın. Zeytin kırarken, zeytinin suyu ve yağı çıkacağı için dilerseniz zeytinleri kumaş bir peçete ve ya kilitli poşet içerisinde kırabilirsiniz.

Kırdığınız zeytinleri hazırlık aşamasında belirttiğimiz yarısı su ve limon tuzu dolu karıştıma kabına atın, böylece zeytinleriniz kararmayacaktır.

Zeytinlerin kırılması bittikten sonra, karıştırma kabındaki suyunu süzün ve kavanoz ya da pet şişeye tüm zeytinlerinizi, ambalajda 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Üzerine su ilave edin ve ağzını kapatın. Her 10 günde 1 kere toplamda 4 kere zeytinlerin acılığı gidene kadar suyunu değiştirin.

40 günün sonunda bir kap içerisinde her 1 kg zeytin için 70 gr kaya tuzu ve 1 tatlı kaşığı limon tuzu, 1 çay kaşığı toz şeker ilave edin ve suyun içinde eritin. Diğer tarafta acılığı giden zeytinlerimizin suyunu dökün ve salamura suyunu, zeytinlerin üzeri geçinceye kadar ilave edin ve suyun yüzeyi kapanacak şekilde sıvı yağ koyun, kavanozun kapağını kapatın. En az 10 gün bu salamura içerisinde bekletin. Dilerseniz, hardal tohumu, biberiye, limon dilimi ve ya sarımsak ilave ederek zeytinlerinizin tadını aromalandırabilirsiniz.



Kırma zeytin tarifimizi deneyerek bizlerle tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz. Kırma zeytini çok severim ama evde yapmakla uğraşamayacağım diyorsanız,

Zeytinseli Yeşil Kırma Zeytinler tam size göre. Hemen sipariş verin, kaya tuzlu çok sağlıklı kırma zeytinleriniz bir tıkla kapınıza gelsin.


Zeytinseli Kırma Yeşil Zeytin

Zeytinseli Kırma Yeşil Zeytin, kaya tuzu ile üretilmiştir. 1 kg vakumlu ve 2 kg pet şişe seçenekleriyle.


Ürünü incelemek için tıklayınız.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page